Vogelsafari

Vogelsafari

Safari is toch iets dat je in Afrika doet? Neehoor! Boswachter & Co neemt u mee op vogelsafari in eigen land!

Nederland is een vogelland. Ieder jaar trekken er ontzettend veel vogels door ons land heen en velen daarvan blijven zelfs overwinteren in onze delta. In Zeeland en op de Zuid-Hollandse eilanden zijn er tal van mooie gebieden die goed te overzien zijn vanuit de auto. Perfect dus voor een auto safari.

Waar gaat de reis heen?

De safari neemt u mee langs de Nederlandse delta. Denk aan gebieden als de Brouwersdam, het Veerse meer, de Haven van Stellendam, de Prunje en de haven van Battenoord. Dit zijn allen gebieden waar vanuit de auto gespot kan worden. Natuurlijk spotten we niet alleen maar uit de auto en zullen er af en toe kleine uitstapjes gemaakt worden. Ook kan er voor gekozen worden om wat langere wandelingen te maken. De keuze van de gebieden is afhankelijk van wat er in de voorafgaande dagen gemeld is aan vogels en of er wensen zijn. De route is aanpasbaar naar wens en er zal rekening gehouden worden met zeldzaamheden die gemeld zijn.

Wat gaan we zien?

Deze zit rit bestaat met name uit vogelsoorten die aan watergebonden zijn. Soorten die eerder tijdens deze rit zijn waargenomen zijn: lepelaar, kluut, zwarte ruiter, zeekoet, roodkeelduiker, kleine zilverreiger, ijsvogel, middelste zaagbek, zilverplevier, nonnetje, rosse grutto, kanoet, ijseend, kuifduiker, rotgans en de safari zou geen safari zijn zonder de flamingo! Meestal zit de teller aan het einde van de dag ergens tussen de 60 en 80 vogelsoorten. Naast vogels is er ook een goede kans op zeehonden bij de Brouwersdam.

Wat kost het?

De kosten zijn afhankelijk van hoeveel mensen er mee gaan. Boswachter & Co beschikt over 2 auto’s waar in totaal 6 passagiers in mee kunnen. Afhankelijk van hoeveel mensen er mee gaan is de prijs als volgt:

1 tot 3 personen = 100,- euro
4 tot 6 personen = 180,- euro

De safari begint om 9 uur en eindigt ergens tussen 3 a 4 uur s’middags. Opgehaald worden vanaf een bepaald punt kan in overleg en kan een meerprijs bevatten. Er is mogelijkheid om te lunchen onderweg, dit is voor eigen rekening. Aan het einde van de dag, wordt u weer terug gebracht naar de ophaal locatie. De safari kan ingepland worden vanaf november tot eind februari.

Reserveren kan door een e-mail te sturen naar boswachterenco@gmail.com.