Weekendje Zeeland

Weekendje Zeeland

In de wintermaanden is Zeeland de vogelprovincie bij uitstek. Er zijn zoveel leuke gebieden te bezoeken dat we hebben doen besluiten om er een weekend van te maken. We rijden dan van gebied naar gebied en houden rekening met eventuele zeldzaamheden die er dat weekend gemeld worden. Bij een testweekend kwamen Richard en Joost op 90 verschillende vogelsoorten.

This slideshow requires JavaScript.

Het plan:

Gedurende zaterdag en zondag doen wij verschillende vogelhotspots aan in Zeeland en op de Zuid-Hollandse eilanden. Denk bijvoorbeeld aan Kwade Hoek, Brouwersdam, Koudekerkse Inlaag, Veerse Meer, Prunje en Battenoord. De dag zal bestaan van uit de auto vogelen langs de kust en dat afgewisseld met een wandeling.

De exacte route kan per dag verschillen, omdat wij waarneming.nl in de gaten houden voor zeldzaamheden. Zodoende kan het zijn dat we op zondag ochtend besluiten om toch even naar de zwarte rotgans te rijden om deze nog aan de weekendlijst toe te voegen. Dit doen we om natuurlijk zoveel mogelijk leuke vogelsoorten op de lijst te krijgen.

Uiteraard is dit weekend voorzien van avondeten, ontbijt en lunch.

Het huisje waar we verblijven is ‘t Kokuus op walcheren. www.kokuus.nl
Dit weekend kan al geboekt worden vanaf 2 personen. Er is een max van 6 personen die mee kunnen, ivm het aantal slaapplaatsen. Er zijn 3 aparte kamers, waarvan 2 kamers een 2-persoonsbed hebben en 1 kamer 2 stapelbedden bevat. Verder is er keuken, toilet en douche aanwezig. Enige wat ontbreekt is beddengoed of slaapzak! Deze zult u zelf mee moeten nemen.

Kosten: 120 euro per persoon.

Voor 2020 zijn er met Boswachter & Co de volgende weekenden beschikbaar:

25/26 januari
1/2  februari
8/9 februari

Aanmelden kan door een mail te sturen naar boswachterenco@gmail.com. Vernoem bij de aanmelding de gewenste datum en voor hoeveel personen. Aanmelden kan tot 31 december 2018, maar pas op, Vol=Vol!

Mocht het weekend niet doorgaan vanwege zeer slechte weersomstandigheden, dan krijgt u uw geld uiteraard volledig terug.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0