Publieks-excursies

Publieks-excursies

Om de prachtige natuur van Nederland te kunnen laten zien aan iedereen, verzorgd Boswachter & Co publieksexcursies. Deze excursies kosten niet veel en vragen niet om voorkennis. Gewoon lekker buiten zijn in gezelschap van anderen terwijl de boswachter u rondleidt.

Hieronder staat de agenda met daarop vermeldde publieksexcursies. U kunt zich aanmelden op deze excursies door een mail te sturen naar boswachterenco@gmail.com. Omdat slecht roet in het eten kan gooien, wordt een dag van te voren doorslag gegeven of een excursie doorgaat. U wordt hier persoonlijk over bericht.

Duinexcursie Berkheide Za. 16 april

 

Tijdens deze excursie gaan we op zoek naar echte duinsoorten zoals de nachtegaal, beflijster, tapuit en grasmus.  Berkheide is een duingebied nabij nabij Katwijk aan Zee en biedt een mooie wandeling door de duinen.

Start 09.00 uur Parkeerplaats Zuidduinen, Katwijk
Kosten: 10,- p.p.
(betaald parkeren)
Duur circa 3 uur

Excursie Groene Jonker - Zevenhoven Zo. 24 april

De Groene Jonker is een prachtige moerasgebied nabij Zevenhoven. Hier zijn in dit jaargetijde altijd zeer veel vogelsoorten te vinden, waaronder blauwborst, lepelaar, snor, geoorde fuut en bruine kiekendief.

Start 09.00 uur
Parkeerplaats De Smient (Zevenhoven)
Kosten: 10,-
Duur circa 3 a 4 uur

Excursie Munnikkenpolder - Leiderdorp Za. 30 april

 

De Munnikkenpolder is een nieuwe polder grenzend aan de A4. Hier broeden weidevogels als tureluur, grutto en staat er een zeer goed gevulde oeverzwaluwwand.

Start 09.00 uur
Parkeerplaats Parkeerplaats Weteringpark (Leiderdorp)
Kosten: 5,-
Duur circa 3 a 4 uur

Excursie Zouwe Boezem - Ameide Zo. 22 mei

De Zouwe Boezem is een aaneenschakeling van moerasgebied, natte hooilanden en cultuurlndschap. Daardoor is er ook een zeer hoog aantal aan vogelsoorten waar te nemen in dit gebied. Denk aan puperreiger, blauwborst, snor, spotvogel en lepelaar.

Start 08.00 uur
Parkeerplaats Parkeerplaats Zouwe Boezem (Lexmond)
Zeer beperkt parkeren, dus carpoolen en vroeg starten!
Kosten: 10,-
Duur circa 3 a 4 uur